torsdag den 13. maj 2010

Skaksommeren nærmer sig

Skaksæsonen 2009/10 nærmer sig sin afslutning. I min egen klub Frederikssund har vi nu sommerpause frem til august. Selv om sommeren ikke ligefrem er højsæson for skakspillerne, så er der stadig masser af aktivitet.

For et par år siden havde vi 3 store danske sommerturneringer, men nu er sommerens enlige højdepunkt Politiken Cup, som heldigvis lever i bedste velgående. Jeg skal dog lige nævne Horsens Lang Weekend EMT som også er ved at have tradition for et stærkt felt.

Tilbage til Politiken Cup....:

Jeg er med som dommer for tredje år i træk. Det ser ud til at arrangørteamet bliver næsten som det plejer. Efter adskillige års tro tjeneste som dommer i Politiken Cup er Claus Olsen nu ikke længere med. Fynske Poul Jacobsen er fundet som afløser. Mit kendskab til ham er begrænset, ud over at han bl.a. er formand for 3. HK, og så vidt jeg ved også en rimeligt rutineret skakdommer. Han var bl.a. dommer ved Politiken Cup 2007.

Blandt de øvrige arrangører er det også mest af alt gengangere. Det er lidt af en kunst at bevare al den viden som er samlet blandt arrangørerne, og så samtidigt få lidt nyt blod ind. Det klarer Lars-Henrik Bech Hansen nu meget godt. Ganske vist er han ikke længere KSU formand, men bestyrelsen har meget fornuftigt valgt at lade ham fortsætte i spidsen for turneringen. Lars' styrke er jo ikke mindst hans enorme netværk blandt skakspillere over hele verden, og det er en væsentlig grund til at Politiken Cup kan præsentere et stærkt felt hvert år.

Lars evner også at få uddelegeret alle de opgaver der nu dukker op, og nogle gange rammer opgaverne mig. Lige pt. arbejder jeg på at få sat billeder på de tilmeldte. Se listen her. De som jeg ikke kan finde et billede af, må vi vente med indtil fotografen kan fange dem ved en af de første runder.