lørdag den 31. marts 2012

Stiv kuling

Min lørdag formiddag foregik i stiv kuling på Helsingør Havn. Der var lidt ledig tid, så jeg udnyttede chancen og tog til Helsingør by for at filme og tage billeder. Det skal nu mest bruges til Politiken Cup, hvor vi laver nogle videoer, der skal trække skakturisterne til.
Videokameraet var ved at vælte i blæsten, men til gengæld skinnede solen, så det blev gode optagelser.

Jeg mødte landsholdsklassens nestor IM Jens Kristiansen i bussen på vej tilbage. Han er altid garant for underholdende skak, og det levede han op til i dag. Det gik ud over den forsvarende Danmarksmester Allan Stig Rasmussen i et spændende parti. Analysebrættet blev brugt flittigt hos kommentator Per Andreasen, selv om antallet af tilhørere ikke er højt, så længe at de øvrige DM-deltagere ikke er ankommet endnu. Det skal nu nok blive et tilløbsstykke i næste uge.

De to ratingfavoritter Sune Berg Hansen og Jacob Aagaard vandt begge i dag, og de skal møde hinanden i morgen. Per Andreasen vurderer at sandsynligheden er stor for en remis i det parti.

Nu er det tid til aftenmødet. Indtil videre er der ikke nogen nævneværdige problemer at snakke om. Det skulle da lige være at tilskuerne ikke er alt for flinke til at slukke deres mobiltelefon, når de går ind i spillelokalet. Desværre en uskik, men vi gør vores bedste for at holde problemet nede.

fredag den 30. marts 2012

Ankommet til Helsingør

Vel ankommet til Helsingør og allerede sat i arbejde. Vi har brug det meste af eftermiddagen og aftenen på at bære materialer og borde ind, samt at få stillet dem op. Landsholdsklassen begynder i morgen, og der skulle det hele være klar til det første træk kl. 14. Vi har også fået stillet det meste op i Øresundssalen, hvor Kandidatklassen og G7 Gruppe 1 får fornøjelsen af at spille. Her kommer de alle til at spille på livebrætter. Dem er der hele 41 af, og det bliver op imod halvdelen af de ca. 200 deltagere, som helt eller delvist får vist deres partier live på nettet.

fredag den 23. marts 2012

DM 2012

Så er der godt en uge til DM i Skak 2012 begynder. Traditionen tro ligger DM-stævnet i Påsken, og i år er ingen undtagelse. Det foregår i de velkendte omgivelse på Konventum i Helsingør, hvor Politiken Cup også afholdes.

En præsentation af arrangørteamet må vente til et senere indlæg, men jeg er i hvert fald med som dommer, fotograf og altmuligmand. Forhåbentlig bliver der lidt mere tid til at blogge denne gang - specielt i starten af DM-stævnet hvor det kun er Landsholdsklassen, som er i gang. Jeg satser på at dække de følgende emner undervejs:
  • Deltagerne - Både i Landsholdsklassen og længere nede i rækkerne.
  • Arrangørerne (som lovet) - Der er en del gengangere fra Politiken Cup teamet.
  • Stemningsrapporter/rundtur på Konventum.
  • Mine arbejdsopgaver.
  • Mine klubkammeraters præstationer - nåh nej, de er jo ikke tilmeldt (endnu...).
  • FIDE Arbiter - Denne titel kan jeg nu skrive på CV'et.
  • Andet stort og småt - Forslag er velkomne.
Følg med på den officielle DM-side.